Stäng fönster Hultsfred kn, tVETA KYRKOGÅRD KYRKOMILJÖ, Kalmar

Tveta kyrka och kyrkogård ligger relativt ensligt belägna, mitt i ett landskap bestående av
åkrar och betesmarker.
Kyrkogården omgärdas av en noggrant lagd kallmurad stenmur och en trädkrans bestående av högresta lövträd. Klockstapeln som står i den sydvästra delen är uppförd på 1600-talet. I klockstapeln finns två klockor varav den ena ska vara från 1500-talet. Intill kyrkogården i nordöst ligger en stallänga som tidigare fungerade som kyrkstall, men som nu är förråd och garage. Här finns också ett utedass, som ännu är i bruk, för kyrkans och kyrkogårdens besökare. Intill kyrkans parkering öster om kyrkogården ligger det gamla skolhuset som också tidvis fungerade som kommunalhus. År 1952 slogs Tveta kommun ihop med Mörlunda kommun och därefter användes byggnaden endast som skolhus. I mitten på 1950-talet lades även skolan ner. Numera ägs byggnaden av ägarna på Tveta gård och används till privatbostad.