Stäng fönster Storuman kn, STENSELE KYRKA KYRKOMILJÖ, Västerbotten

Beskrivning
Kyrkan ligger högt, på en omfångsrik kyrkotomt som sluttar ner mot Blå vägen (E12:an) i söder. Kyrkotomten omges av ett vitmålat trästaket, men nere vid vägen av en låg bogårdsmur av huggen sten. Infartsvägen och planen framför kyrkans entré i väster är asfalterad. Kyrkotomten är, i sin mest exponerade del söder om kyrkan, gräsbevuxen med några planterade björkar, lärkträd och pelaraspar. Ett tiotal meter nordväst om kyrkan ligger en rektangulär ekonomibyggnad med garage (ombyggt äldre bisättningskapell) och ingång på gaveln. Den har ljusbeigegul locklistpanel och galvat skivtäckt plåttak. Sydväst om kyrkan, vid infarten, ligger församlingshemmet med samma sorts panel som ekonomibyggnaden. Den friliggande begravningsplatsen ligger ca 300 meter sydost om kyrkan, mellan Blå vägen och Umeälven.