Stäng fönster Robertsfors kn, ÖVERKLINTENS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västerbotten

Beskrivning
Byn Överklinten ligger i Rickleåns älvdal, 12 km nordväst om Robertsfors och 30 km nordväst om sockenkyrkan i Bygdeå. Detta är sedan länge en utpräglad jordbruksbygd och byn omges av öppna landskap. Kyrkan är belägen i centrala delen av byn, med en klassicistisk prästgård från 1932 och ett modernt församlingshem strax intill. En häck avgränsar kyrkotomten mot den närliggande vägen som passerar förbi kyrkan i väster, och en skogsridå möter upp i öster. Infarten till kyrkan är asfalterad och flankeras av portstolpar av finhuggen natursten. Ett rödmålat utedass/förråd med sadeltak ligger ca 20 meter öster om kyrkan. Kyrkotomten är gräsbevuxen med planterade björkar. Begravningsplatsen är belägen 300 meter söder om kyrkan, i södra delen av byn.