Stäng fönster Stockholm kn, ALLHELGONAKYRKANS KYRKOMILJÖ, Stockholm

Beskrivning
Allhelgonakyrkan ligger nästan mitt på Södermalm i Stockholms innerstad, bara något kvarter från de stora genomfartsgatorna Götgatan och Ringvägen. Dessa gator präglas av storstadens trafik och stora utbud av affärer och service. Kvarteren kring Allhelgonakyrkan står i stor kontrast till den storskalighet och det tempo som råder vid Götgatan och Ringvägen genom den enhetliga bostadsbebyggelse som omger kyrkan. Där ligger putsade 3–4-våningshus från 1920- och 30-talet med klassiserande fasader. Det lugn och den småskalighet som präglar detta område ger en småstadskaraktär där kyrkan utgör ett naturligt inslag med sin ålderdomliga karaktär. Sydväst om kyrkan ligger ett storgårdskvarter ritat av Sven Wallander åt HSB, vilket är en kulturhistoriskt värdefull miljö.