Stäng fönster Bollnäs kn, HANEBO KYRKA KYRKOMILJÖ, Gävleborg

Beskrivning
Hanebo kyrka är vackert belägen på en höjd, väl synlig och med utsikt över ett öppet landskap, Kyrkbytjärn i öster och samhället Kilafors i söder. Strax intill ligger församlingshemmet och de gamla kyrkstallarna, och väl dolt från kyrkan ett bisättningshus och ett förråd. Några hundra meter norrut ligger prästgården tillsammans med ytterligare några gårdar. Den stora och bitvis terrasserade kyrkogården breder ut sig runt kyrkan och markeras av en välhuggen stenmur. Den relativt sent tillkomna södra delen avskiljs från den äldre av en väg och en hög tujahäck. I övrigt växer ett stort antal lövträd, ett fåtal barrträd och häckar runt kvarteren och de grusade gångarna. Ingångar till kyrkogården finns i söder och väster.