Stäng fönster Hudiksvall kn, HÖLICKS KAPELL KYRKOMILJÖ, Gävleborg

Beskrivning
Längst ned på Hornslandets sydspets ligger Hölicks fiskeläge. Marken vid fiskeläget är ganska stenig med stora flata hällar mot vattnet, men norr och nordost om fiskeläget utbreder sig stora sandstränder, som gjort orten till ett populärt semestertillhåll. Bebyggelsen vid fiskeläget är av samma typ som vid stora delar av södra norrlandskustens fiskelägen, med rödmålade båthus vid vattenbrynet och längre upp tätt byggda klungor av rödmålade små bostadshus med vita knutar, ofta om- och tillbyggda i etapper. På en stenig höjd, strax söder om fiskeläget ligger kapellet, väl synligt även från havet. Marken närmast kapellet täcks av otuktat gräs samt enstaka buskar och lågväxande tallar. På östra sidan av kapellet står flera höga tallar och andra träd. Framför kapellet finns två höga vita flaggstänger. Fiskeläget kan nås med bil, men till kapellet leder endast en gångstig. Vid kapellet står två höga vita flaggstänger.