Stäng fönster Bollebygd kn, BOLLEBYGD, OLSFORS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
Samhället Olsfors ligger i Bollebygd sockens östra ände där ett barrskogsområde breder ut sig över de branta sluttningarna längs Söråns dalgång. Samhället är i huvudsak framvuxet under 1900-talets mitt och senare hälft och präglas av sentida villabebyggelse. I de höglänta områdena kring samhället finns äldre jordbruksbebyggelse samt småskaliga ängar och odlingsmarker. I dalgången löper ett kommunikationsstråk med järnväg och den gamla landsvägen mellan Borås och Göteborg.
Kyrkan ligger i en sluttning på dalgångens norra sida och har två lokalvägar, järnvägen och några bostadshus från 1900-talets mitt som närmsta grannar. Till kyrkomiljön hör förutom kyrkan även ett församlingshem, beläget sydväst om kyrkan.
Källa: Regionmuseum Västra Götaland.