Stäng fönster Halmstad kn, TÖNNERSJÖ KYRKA KYRKOMILJÖ , Halland

Beskrivning
Tönnersjö kyrkby är belägen ca en mil öster om Halmstad. Kyrkan ligger på östra sidan av Alslövsån, med gles bebyggelse väster om ån. Kyrkan och bebyggelsen är belägna på gränsen mellan kustens öppna landskap och skogsbygden. Socknen domineras av stora skogsmarker med mindre områden av öppen odlingsmark i sydväst.

Norr om kyrkan, vid en parkering ligger vaktmästeribyggnaden och norr om detta ekonomibyggnaderna till den avstyckade arrendegården, vilken ligger i öster på andra sidan vägen. Längs den södra kyrkogårdsmuren går en äldre vägsträckning, vilken korsar ån på en stenvalvbro. Just väster om bron och invid den gamla vägsträckningen ligger ett fd skolhus från 1848, nu bostadsfastighet. 300 meter väster om kyrkan och omedelbart söder om landsvägen ligger två treuddar. Dessa gravar härrör från äldre järnåldern och den ena är 18 meter och den andra 14 meter.