Stäng fönster Eskilstuna kn, FORS KYRKOR , Södermanland

Beskrivning
Kyrkan är belägen på en svag sluttning intill Eskilstunaåns västra sida och omges av en trädplanterad kyrkopark, bestående av den gamla kyrkogården, med gräsmattor och gångar. Invid kyrkoparkens västra sida går Kyrkogatan, den gamla landsvägen. Direkt söder om kyrkan går sedan 1892 Norra Sörmlands järnväg och avskiljer kyrkan från prästgården i sydväst. Den nuvarande prästgårdsbyggnaden är från 1935 och ligger på ungefär samma plats som den tidigare, vilken kan följas tillbaka till 1500-talet. Norr om kyrkoparken ligger församlingshemmet från 1953.

Fors kyrka ligger inom ett riksintresseområde för kulturmiljövården, Eskilstuna (D 51). Riksintresset motiveras med att Eskilstuna är en smides- manufaktur- och industristad som speglar många olika utvecklingssteg och de sociala förhållandena från medeltiden och 1600-talet fram till tiden efter 1950.

Nationalencyklopedin, band 6. Bra Böcker. 1996.
Riksintressanta kulturmiljöer i Sverige, 1996.