Stäng fönster Borås kn, HULTA KYRKA KYRKOMILJÖ, BORÅS, Västra Götaland

Beskrivning
Hulta kyrka ligger i stadsdelen Hulta i östra Borås och ingår i Borås Gustav Adolfs församling. Öster om kyrkan skymtar höga punkthus som ingår i det förortsområde, med Hulta torg i närheten, som uppfördes här under 1960-talet. Direkt söder och öster om kyrkan präglas kyrkomiljön av en hög bergsknalle som är omgärdad av öppen lövskog. Strax sydväst om kyrkan, i en sänka, finns ett stort värmeverk vars höga skorsten är ett landmärke i omgivningarna. Nordväst om kyrkan finns en rad med mindre, putsade låga flerbostadshus i lameller från 1930-50-talen, vilka är omgivna av villaliknande trädgårdar. Bortanför dessa skymtar riksväg 40, vars livliga trafik hörs fram till kyrkan. Infart sker från Hultabackegatan i norr.