Stäng fönster Skövde kn, SUNTORPS KAPELL KYRKOMILJÖ, SVENTORPS SN, Västra Götaland

Beskrivning
SUNTORPS KAPELL i Sventorps socken ligger ca 5 km norr om väg 49 mellan Skövde och Tibro. Öster om kapellet går en landsväg mot Ulvåker. Landsvägens streckning har ändrats något efter kapellets tillkomst. I närheten av kapellet finns flera gårdar. Kapellet, som är byggt av Sventorps kapellföbund, drivs ännu av ideella krafter bland de närboende. Kapellet ligger naturskönt på en kulle. I söder omges tomten av hagmark och mot vägen i norr av åkermark. Infarten utgörs av liten körväg öster. Öster om kyrkotomten ligger en mindre, gräsbevuxen parkeringsplats. Parallellt östra kyrkotomtsmuren går en vall, som tidigare utgjorde lastbrygga. Här angjorde bl.a. slakteribil.

FÖRE DETTA KYRKSTALL - Vid parkeringsplatsen ligger en byggnad, som tidigare tjänstgjort som kyrkstall och idag som förråd. Byggnaden av rödmålat plank har tak av rödmålad, korrugerad plåt.