Stäng fönster Falköping kn, BRODDETORPS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
BRODDETORPS KYRKA ligger på en svag höjd med utsikt åt väster över Hornborgasjön och åt övriga väderstreck över omkringliggande odlingslandskap. Vägen genom Broddetorp passerar väster om kyrkan där också parkeringsplatser finns. Byns bebyggelse tar vid sydväst om kyrkan där också församlingshemmet ligger direkt i anslutning till kyrkogårdsmuren. Söder om denna byggnad finns en nyuppförd ekonomibyggnad och en liknande, äldre ekonomibyggnad. När den nuvarande kyrkan uppfördes 1821 blev den gemensam för Broddetorp, Bolum, Hornborga och Sätuna församlingar vars äldre kyrkor revs. Kyrkoruinen från den gamla kyrkan i Broddetorp är belägen en kilometer österut.

FÖRSAMLINGSHEM - Byggnaden är ett om- och tillbyggt trähus från första hälften av 1900-talet med stående, brunmålad panel, vitmålade fönster och sadeltak täckt med tegel.

EKONOMIBYGGNADER - Den nyare ekonomibyggnaden har stående träpanel målad faluröd samt sadeltak täckt med tegelpannor. Huset innehåller rum för vaktmästare samt förråd. Den äldre ekonomibyggnaden är uppförd med ftående, faluröd träpanel med vita knutar samt sadeltak täckt med tegelpannor.