Stäng fönster Götene kn, KESTADS KYRKA KYRKOMILJÖ, Västra Götaland

Beskrivning
KESTADS KYRKA - Kestads kyrka ligger öster om landsvägen mot Österplana, ca två km i nordväst, och Kinne-Vedum, 3 km i sydöst. Socknen är belägen på Kinnekulles östra sluttning. Här finns endast ett fåtal fornlämningar. Sydväst om kyrkan passerar landsvägen en större bäck via en stenbro. I höjd med kyrkan går upp en väg mot Kinne-Kleva, som ligger ca 3 km i sydvästlig riktning.

Kyrkan ligger mitt i en kyrkby med medeltida anor och omges av gårdar. Närmast i söder, invid Silån, ligger Ågården med mangård i vit panel och faluröd lillstuga. I norr ligger två gårdar med träpanel i vitt respektive rött. I öster gränsar kyrkogården till flera rödmålade ekonombyggnader. Utmed norra respektive södra kyrkogårdsmuren går en uppfartsväg till gårdarna. Väster om kyrkogården, utmed landsvägen, finns en parkeringsplats.