Stäng fönster Mölndal kn, FÄSSBERGS KYRKA KYRKOMILJÖ SAMT ÖVRIGA MÖLNDALS KYRKOR, Västra Götaland

Beskrivning
FÄSSBERGS KYRKA ligger på krönet av en mindre men ändå brant kulle i centrala Mölndal, och tornet är därför synligt över nära nog hela centrala delen av staden. Nedanför kullen på västsidan ligger församlingshemmet. Runt omkring ligger stadsbebyggelse, med bl a en skola och en idrottshall. Fässbergs begravningsplats ligger någon kilometer väster om kyrkan. Begravningsplatsen har medeltida ursprung och var också platsen för Fässbergs gamla kyrka, riven 1896 i samband med att nya kyrkan byggdes (invigd 1887).

Socknen hette Fässbergs socken fram till 1922, då den i samband med att Mölndal fick stadsrättigheter bytte till namn till Mölndal. Namnet Fässberg kom dock tillbaka under 1970-talet, 1974-75 bildades Fässbergs kontrakt, och 1977 delades Mölndals församling i Fässbergs och Stensjöns församlingar.