Stäng fönster Härjedalen kn, Hede kyrkas kyrkomiljö, Jämtland

Beskrivning
Kyrkan är belägen i f.d. kommuncentret Hede, en tätort som ligger vid Ljusnan med utblickar mot det majestätiska Sonfjället. Kyrkomiljön är belägen centralt i tätorten på den södra sidan av Ljusnan, mellan skola, flerbostadshus och butiker och den vidgade älvfåran. Kyrkan ligger på en avsats ned mot fåran men saknar kontakt med älven. I den branta slänten växer tätt med lövträd. Öster om kyrkan ligger försäkringskassa och hälsocentral i en tegeltäckt träbyggnad från 1980-talet. Hälsocentralens parkeringsplats övergår i kyrkans parkering som finns intill den senaste utvidgningen av kyrkogården. På andra sidan vägen ligger församlingshem och pastorsexpedition i en ljusputsad 1950-talsbyggnad med skiffertak.