Stäng fönster Vallentuna kn, FRÖSUNDA KYRKAS KYRKOMILJÖ, Stockholm

Beskrivning
Frösunda är en dalgångsbygd med förhistorisk bruknings- och bosättningskontinuitet. Än idag präglas området av det öppna odlingslandskapet med äldre vägsträckningar och fornlämningar som uttrycker en kontinuitet från järnåldern till dagens agrara bebyggelse. I området finns ett flertal gårdar med välbevarade 1800-talsmiljöer. Här finns även Frösunda järnvägsstation från Rimbobanans tillkomst 1885 (idag Roslagsbanan) och Bergs herrgård från 1870-talet.
Kyrkoanläggningen ligger i kanten av en dalsänka och omges av ett flackt och öppet odlingslandskap. I närheten av kyrkan ligger den gamla prästgården och direkt öster om kyrkogården passerar järnvägen. I anslutning till kyrkogården ligger parkeringsplatser för besökare samt kyrkans ekonomibyggnader.