Stäng fönster Sundsvall kn, Lidens gamla kyrkas kyrkomiljö, Västernorrland

Beskrivning
Den till ytan stora socknen ligger nordligast i landskapet och omfattar Indalsälvens dalgång och stora glest bebyggda skogsområden. Kyrkan ligger ca 1,5 km sydväst om den nya kyrkan, söder om tätorten Liden avskilt från bebyggelsen, och riksväg 86 på en flack yta på en hög platå ovanför Indalsälven som är djupt nedskuren i landskapet.

Strax nordost om kyrkan står en klockstapel från 1958, ritad av Iwar Andersson, efter förebild av äldre stapel. Stolpkonstruktion stående på gjutna stöd i betong, åtta yttre spånklädda ben, samt inre krysstag i fyrkantvirke i alla väderstreck, som bär det nedre spåninklädda tälttaket ur vilket en hög spira suter upp, även den spånklädd. Lanternin med öppet spröjsverk i trä. Klockupp-hängning via tre par inre fyrkantstolpar i diagonal.