Stäng fönster Ljusdal kn, ORSA BESPARINGSSKOG S:1 ÄLVHO BEGRAVNINGSPLATS

Historik
Före begravningsplatsens tillkomst begravdes avlidna från Älvho på Östra Råbergets kyrkogård, men under 1930-talet blev denna för liten för att täcka behovet av gravplatser i bygden. Los-Hamra församling fick därför tillstånd att anlägga en egen begravningsplats i Älvho, som med kringliggande byar hade en befolkning om 175 personer vid denna tid. Älvho begravningsplats anlades kring 1937 i enlighet med det förslag och den ritning som tagits fram av schaktmästare Gösta Boström de föregående åren. Den första gravsättningen ägde sannolikt rum 1940. Kyrkogården har därefter använts kontinuerligt till både urn- och kistbegravningar. Då begravningsplatsen i Älvho har räckt till för ortens behov har sannolikt inga gravar behövts tas bort och det har heller inte funnits några behov av att utöka ytan.