Stäng fönster Ljusdal kn, SANDSJÖ S:1 SANDSJÖ BEGRAVNINGSPLATS

Historik
Begravningsplatsen togs sannolikt i bruk i juni 1843, då den tidigaste begravningen i Sandsjö i kyrkböckerna finns omnämnd. Begravningsplatsen lär ha använts kontinuerligt fram till 1920-talets slut eller 1930-talets början, men därefter upphörde gravsättningarna. År 1920 omtalades att begravningsplatsens placering var dålig och under 1940-talets slut fördes också diskussioner huruvida den skulle flyttas, i samband med att den byggdes om. Möjligen var det vid denna ombyggnad som begravningsplatsen höjdes till dagens nivå och fick sin nuvarande utformning och vegetation. År 1990 togs begravningsplatsen åter i bruk då en gravsättning skedde samt en gravsten restes på platsen. I samma grav har därefter ytterligare en person gravsatts, men efter detta har inga nya gravsättningar utförts i Sandsjö