Stäng fönster Malung-Sälen kn, ÖJE 16:24 ÖJE KAPELL

Historik
Öje kapell ligger strax intill Ogströmmen. Det enkla träkapellet uppfördes 1830, men har föregåtts av ett äldre på samma plats. Kyrkans planform bestod ursprungligen av ett brett långhus med tresidig avslutning i öster, vidbyggd sakristia i nordost och västtorn. Sin nuvarande planform erhöll kapellet vid en ombyggnad 1912; västtornet kringbyggdes samt fick en ny klockformad huv med liten spira. Då kyrkan restaurerades 1956-58 fick kapellet befintliga brädfodring samt vitmålades. Vissa förändringar skedde även enligt ritningar daterade 1983, då kapellets ingång i väster förändrades och yttertaken lades om med kopparplåt.