Stäng fönster Halmstad kn, MAGISTERN 15 KÄRLEKENS KYRKA

Historik
Kärlekens kyrka uppfördes 1958 som kyrka för stadsdelen Kärleken. Kyrkan är ritad av arkitekten Johannes Olivegren. Kyrkan har en traditionell utformning med kor, långskepp och två mindre sidoskepp. På den östra fasaden finns sju färgfönster utförda av Ralph Bergholtz, vilka framställer det centrala i evangeliets budskap. Altaruppsatsen är en glasmosaik, som visar tre scener ur den heliga lidandets historien, även denna utförd av Ralph Bergholtz. Öster om kyrkan finns en separat klockstapel uppförd samtidigt som kyrkan. Kyrkan tillbyggdes 1986 med ett kyrkhem. Innan dess fanns församlingssal i den bakre, lägre delen av kyrkorummet. Församlingssalen och kyrkorummet avdelades då av skjutväggar.