Stäng fönster Falun kn, CUPRUM 1 MORISKA GÅRDEN OCH LUSTGÅRDEN I GRAND HOTELL

Historik
Moriska gården är den äldre delen av Grand Hotells stora matsal och ritades av arkitekten Peder Clason 1930. Den är byggd som en vinterträdgård i två våningar med glastak. Rummet är dekorerat med målningar och träreliefer av Jerk Werkmäster. Motiven utgörs bl.a. av bilder ur arbetslivet med ett sammanhållande tema, vårt dagliga bröd.
Den s.k. Lustgården i hotellets festvåning är dekorerat med motiv hämtade ur E A Karlfeldts Fridolins visor och Fridolins lustgård. Skisserna till Lustgårdens fresker granskades och godkändes av Karlfeldt själv. Utsmyckningen av Grand Hotell är det största bevarade av Jerk Werkmästers målningar och reliefer.