Stäng fönster Storfors kn, STORFORS 11:318 STORFORS KYRKA

Historik
HISTORIK FRÅN NYA SVENSKA KYRKOR - Högt, smalt långskepp och mot väster anslutande församlingsdel. Kopparklädda sadeltak över väggytor utan undantag klädda med grågrön glavaskiffer. Fritt parkläge med porten från en loggia mot östersluttande gräsytor med fristående klockstapel framför sydväggen. Högt kyrkorum med slätputsade väggar och sågad ädelträpanel i tak över golv av sintrade plattor. Långbänkar i fasta kvarter med asymmetriskt placerad altargång och altare. Snedställd hörndel av södra långväggen möter med högtsittande, ensamt korfönster uppe vid tak med nedhängande textilbård mot dopfunten. Högt uppbyggd orgel på läktare i hörnet över porten. Öppningen mot kyrksalen i väster senare igensatt.

Källa: Illerstad, Lennart: Nya Svenska kyrkor. D1, Svealand. 1990