Stäng fönster Halmstad kn, GRUMSHULT 1:78 M.FL. NISSASTRÖMS KYRKA

Historik
Nissaströms kyrka är en vitputsad tegelkyrka uppförd 1939-40 efter ritningar av arkitekt Sigfrid Ericson. Den uppfördes på initiativ från och bekostnad av Nissaströms bruk. Kyrkan består av ett rektangulärt långhus med smalare rakslutet kor och ett torn över korpartiet. På korets ena sida finns en sakristia, och kyrkan är sammanbyggd i vinkel med lokaler för andra funktioner. Byggnaden är formgiven i historicerande stil och både ut- och invändigt putsad. Långhuset har brant sadeltak och tornet är försett med en smal, reslig spira. Långhusets tunnvalv av trä har takmålningar utförda av konstnären Gunnar Torhamn, som också har utfört en al frescomålning på korets fondvägg.