Stäng fönster Mora kn, LANDBOBYN 27:7 SIKNÄS KYRKA

Historik
Naturskönt beläget på en udde med klockstapel från 1925. Kapellbyggnaden uppfördes 1938-39 efter ritningar av arkitekt Edward Dahlberg, något bearbetade av arkitekterna Erik Lundberg och Viking Göransson. Det är uppfört i putsat tegel och består av långhus med ett lägre och smalare kor i öster och vapenhus i väster

HISTORIK FRÅN NYA SVENSKA KYRKOR - Murad och vitputsad kyrka med svart skiffer på det högresta sadeltaket. Fristående, brunpanelad klockstapel med kopparhuv. Kor, sakristia och vapenhus i separata utbyggnader. Interiören vitputsad med enkelvälvt tak. Slutna bänkkvarter. Orgelläktare i väster. Triumfbågen är cirkulär. Kortaket utgörs av ett tegelslaget kryssvalv. Altarväggen har en fresk av Erik Alm.

Källa: Illerstad, Lennart: Nya Svenska kyrkor. D1, Svealand. 1990