Stäng fönster Jönköping kn, BIKTEN 10 MILLQVISTSKA GÅRDEN OCH KLOCKGJUTAREGÅRDEN

De båda gårdarnas timmerbebyggelse tillkom strax efter den stora stadsbranden 1790.
Millqvistska gårdens huvudbyggnad från 1791 - Östra Storgatan 47 - är byggd i två våningar under tegeltak med valmade gavelspetsar. Gatufasaden har beigemålad liggande panel från 1800-talets slut med profilerade och dekorerade fönsteromfattningar, medan de övriga fasaderna, liksom gårdsflygeln i två våningar, har gråmålad locklistpanel.
Klockgjutaregården - eller Fries-Queckfeldtska gården - uppfördes av klockgjutaren J.M. Fries 1790. Gatuhuset i två våningar har tegeltak med valmade gavelspetsar. Fasaderna är klädda med locklistpanel av ålderdomlig typ, uppsatt 1813. Längan mot Björngränd är också uppförd i två våningar med samma fasadbeklädnad. Gårdshuset är timrat i en och en halv våning under tegeltak. Fasaderna är rödfärgade mot gården, som har en ålderdomlig karaktär med bl.a. ett gammalt vårdträd.