Stäng fönster Alingsås kn, HÄSTSKON 1 KARLBORGSKA GÅRDEN

Historik
Bostadshuset mot Nygatan är den äldsta delen. Byggnaden mot Ringvägen är uppförd sannolikt någon gång under sent 1800-tal/tidigt 1900-tal. De grönmålade dörrbladen med småspröjsade fönster är från denna tid. Byggnaden hade tidigare en ingång från gatan (enligt uppgift från ägaren). Trapphuset är från ca 1910-tal. I det nedre våningsplanet låg den gamla målarhallen. Ekonomilängan har inrymt brygghus, avträde och andra ekonomiutrymmen. Invid den sydöstra gaveln finns ett litet trädgårdsutrymme som var avsett för gesällerna. Detta ligger avskilt från gården i övrigt och ligger skyddat bakom ett plank mot gatan. I detta utrymme påträffades under en grävning en stor sten som visade sig vara nederdelen till en medeltida dopfunt (uppgift enligt ägaren som varit i kontakt med museet).