Stäng fönster Karlskrona kn, SJÖBLADH 38 FLENSBURGSKA GÅRDEN

Historik
Gården består av bostadshus och två uthus. Bostadshuset, som uppfördes 1791, är en timrad och panelad byggnad i en våning under brutet tegeltak. Vid en ombyggnad 1918 tillkom frontespisen.
Bottenvåningen och större delen av övervåningens interiör bevarar i stort sett den ursprungliga rumsindelningen. Av den äldsta inredningen återstår två pottkakelugnar i gustaviansk stil, köksspiseln och några halvfranska dörrar.
Västra uthuslängan är ett envånings korsvirkeshus av svarttjärat timmer och rött tegel under brutet tak och inrymmer vagnsskjul, visthus, förstuga, brygghus, mangelbod, ett litet kostall och avträde. Hönshuset, senare ändrat till drängkammare, har en gustaviansk blå/vit pottkakelugn. I övrigt är byggnaden mycket välbevarad. Södra uthuset byggdes i skiftesverk under 1800-talets senare del.
Flensburgska gården är en typisk representant för den borgerliga högreståndsbebyggelsen i Karlskrona åren efter den stora branden 1790.