Stäng fönster Västervik kn, PÅSKLILJAN 1 SANKT NIKOLAI KAPELL

Byggnadshistorik
När bostadsområdet Piperskärr började växa fram på 1960-talet skaffade Västerviks församling en källarlokal i området där man hade verksamhet. När området fortsatte att växa och behoven av lokaler ökade beslöt man sig för att bygga egna lokaler. S:t Nikolai kapell är byggt som distriktskyrka för Piperskärr. Kyrkan ritades av arkitekten Lennart Arfwidsson, ATRIO Arkitekter, Västervik. Kapellet är en del av en större byggnad som också rymmer församlingssal, samlingsrum, rum för barnverksamhet och förskola, kök och arbetsrum för personalen. Kapellet invigdes den 20 augusti 1989 av biskop Martin Lönnebo. Eftersom Piperskärr då var och än idag är ett område som växer var det angeläget för Västerviks församling att finnas där. Byggnaden genomgick en exteriör renovering 2010. Då lagades trasig panel och fasaderna målades om i ny kulör. Från att ha varit rosa fick träpanelen nu en aprikos kulör.
Klockstapeln framför kapellet byggdes 1989 med donerade medel.