Stäng fönster Ulricehamn kn, SKUTAN 7 M.FL. VILLOR PÅ REFLEVÄGEN

Beskrivning
På Reflevägen i Ulricehamn finns sex likadant utformade souterrängvillor, ritade av arkitekt Sture Billhed i slutet av 1960-talet. Villorna skulle ha så gott ljusinsläpp som möjligt, vara stilrena och ekonomiska att bygga. Ljusinsläppet möjliggörs genom ett mycket stort fönster i södersluttningen på fasaden mot gatan, samt ett mindre.

Förutom färgsättningen som varierar mellan villorna är deras utformning enhetlig med bottenvåning i betonghålsten och liggande träpanel på fasaden. Trädgårdarna som tillhör villorna ligger bakom dessa och avgränsas av ett trädbevuxet parti i området som ger karaktär av naturtomt. Fasaden på villorna var ursprungligen målade i gult, rött, brunt, blått och grönt, men har idag målats i mestadels vitt. Endast den gula och blå villan har kvar sin ursprungliga fasadkulör. Taken är pappbeklädda i pulpetform.