Stäng fönster Strömstad kn, KNARREVIK 1:6 SILVERHORNET HÄLLESTRAND

Beskrivning
Silverhornet ligger vid havet i Hällestrand, sju kilometer norr om Strömstad. Anläggningen, som idag heter Hällestrand Resort, uppfördes ursprungligen som semesterboende för anställda inom Posten. Tidigare låg här en gård som hette Knarrevik som revs för att bereda plats för semesteranläggningen, ett namn som lever kvar i fastighetsbeteckningen. Silverhornet stod färdig år 1960. Anläggningen består av radhuslängor, stugor och en större restaurangbyggnad. Ytterligare några mindre stugor tillkom i anläggningen södra del på 1980-talet.

Inledningsvis fick endast postanställda nyttja anläggningen, som var helpension. Vid något senare tillfälle öppnade man även för allmänheten, men Posten kom att äga fastigheten till år 2010. År 2009 togs driften dock över av en nybildad stiftelse, Posten Fritid. Sedan området köptes av ett privat företag blev stugorna till bostadsrätter.

Anläggningen är en konsekvent utformad rekreationsanläggning med ett tydligt tema i byggnaderna utformning. Radhusen har flacka pulpettak och stora glasfönster mot den intilliggande gräsplanen. Matsalsbyggnaden är uppförd i betong med stora glasade partier och inslag av röd plåt i fasaden. De nyare stugorna har en mer klassicerande utformning med sadeltak, spröjsade fönster och träpanel.

Som helhet är Silverhornet en av Västsveriges mest enhetliga semesteranläggningar avsedda för anställda vid ett specifikt företag eller organisation.