Stäng fönster Strömstad kn, RÅDHUSBERGET 1

Beskrivning
Byggandet av bostadsområdet Rådhusberget inleddes år 1967 och var helt färdigt år 1974. Totalt består området av 37 loftgångshus i två respektive tre plan med sammanlagt 318 lägenheter. Bebyggelsen i sluttningen mot stadskärnan är anlagd i terrasseringar som följer terrängens lutning. I det trafikseparerade området finns också parkeringshus i souterräng med rå betongfasad, samt gemensamma gårdar med bland annat lekplatser. Det höga läget medför utsikt mot havet i väster och Kosteröarna. Bostadsområdets samtliga byggnader är ritade av den Uddevallabaserade arkitekten Gunnar Hammarström.

Bostadshusen är homogena till sin arkitektur. De har genomgående fasadbeklädnad av ljus konststen och svagt utskjutande balkonger med vita, inklädda fasader i korrugerad plåt som ger ett bandliknande intryck. Fasaden bakom balkongerna är inklädd i en liggande träpanel som målats i en ljus, svagt grönaktig färg.