Stäng fönster Kungälv kn, SLOTTSTRÄDGÅRDEN 5 HOTELL FARS HATT

Beskrivning
Byggnaden uppförd 1958 som ersättare för det gästgiveri/hotell ifrån 1600-talet som fanns här innan och som brann ner. Arkitekturen är modernistisk, men har samtidigt anpassats till karaktären i den gamla trästaden i Kungälv. Anläggningen består av flera byggnadskroppar i ett respektive två plan, varav den som ligger mot torget har valmat tak och en för modernismen typisk pelargång, så kallad pilotis, med inskjuten fasad på bottenvåningen. Även en tidstypisk neonskylt har bevarats.

Fasaden mot Nordre älv präglas av fönsterband som möjliggör utsikt över älven, med en lägre matsalsdel i ett plan, samt ett senare tillkommet trädäck som terrass. Byggnaden är ritad av Kungälvsarkitekten Wello Uuskyla.