Stäng fönster Falköping kn, HÖDER 5 FALBYGDENS MUSEUM

Beskrivning
Historiken är inte närmare undersökt. Efter en långdragen process, där olika förlag på museibyggnad upprättades, bl.a. av arkitekt Erik Lundberg, utförde slutligen stadsarkitekten i Falköping Folke Molin ritningar till den nya museibyggnaden. Museibyggnaden invigdes 1961 och ligger med sin entréfasad mot S:t Olofsgatan, ett av de viktiga gatustråken i Falköping. Byggnaden utgörs av en långsträckt byggnadskropp i två våningar under ett flackt sadeltak. Fasaderna är murade med mörkrött tegel, där entrépartiet är tydligt markerat genom utformning och påkostade material, bl.a. omfattningar av granit. I byggnaden finns, utöver utställningssalar, även lokaler för arkiv och bibliotek samt personalutrymmen. Museibyggnaden är till synes oförändrad exteriört.