Stäng fönster Stockholm kn, RÄFSAN 3

Beskrivning
Fastigheten Räfsan 3 uppfördes av Södra Åkeri & Renhållningsbolaget som stall för 66 hästar på gården och kontorsbyggnad vid gatan. Efter ändringar av inredning för olika verksamheter disponerades stallbyggnaden vid inventeringstillfället som garage för Södermalms Åkeri & Express Förening. Kontorshuset är renoverat till bostadshus, garagebyggnaden har oförändrad exteriör. (ur: Kulturhistorisk beskrivning, Kv. Räfsan 1980) På fastigheten finns bebyggelse uppförd efter inventeringstillfället, se Södermalm, Södra Katarina, Byggnadsinventering, Stockholms stadsmuseum 1993.

För eventuell beskrivning se under Dokument.

Inventeringsblanketterna är organiserade per kvarter efter fastighetsbeteckning i en gemensam PDF. Använd pilsymbolen för att bläddra fram önskad inventeringsblankett. Observera! På inventeringsblanketten anges fastighetsbeteckning vid inventeringstillfället.

I Bebyggelseregistret ingår fastighetsbeteckningen i anläggningsnamnet och byggnadsbeteckningen. Ev. f.d. fastighetsbeteckning anges under anläggnings- eller byggnadshistorik.