Stäng fönster Malmö kn, RIBERSBORG 3 RIBERSBORG

Beskrivning
Området består av S:t Andreas kyrka. Den invigdes 1959 och har plats för 650 personer och ritades av arkitekterna Thorsten Roos och Bror Thornberg. Kyrkobyggnaden har en tidstypisk arkitektur men anknyter också till äldre kyrkobyggande genom att den har formen av en basilika. Huvudbyggnaden flankeras av en 41 meter hög kampanil. Kyrkan är uppförd av betong och har en fasad klädd med kalksten. Kampanilen är i betong. Kyrkobyggnaden är sammankopplad med församlingslokaler, och de bildar tillsammans med Fridhemsskolan ett slutet närmast klosterliknande komplex. De anslutande församlingslokalerna är huvudsakligen uppförda i rött tegel. Här finns även en vinterträdgård.
Genom kyrkans placering i fonden av Fridhemstorget för den tankarna till Sydeuropa, i synnerhet Italien. Detta förstärks av utformningen med den dominerande gavelfasaden och den magnifika kampanilen.
Kyrkan har en rektangulär grundform och fasta bänkkvarter med mittgång fram till koret vilket speglar en traditionell tolkning av kyrkorummets funktion.