Stäng fönster Stockholm kn, HYLLINGE 1 TENSTA

Klassificering: Gult

INVENTERING ÅR 2000
Abramson Arkitektkontor har ritat många av Stockholms daghem och fritidsgårdar från de senaste decennierna. I de inventerade stadsdelarna har kontoret ritat majoriteten av förekommande daghem, förskolor och fritidsgårdar, oftast på uppdrag av Stockholms fastighetskontor.

De flesta byggnader är tämligen likartade och har många gemensamma drag. De karaktäriseras vanligen av låga envåningslängor i trä placerade i vinkel och/eller med förskjutna byggnadskroppar. Fasaderna består ofta av stående träpanel, med låg sockel. Taken är platta eller utgörs av flacka sadeltak. Fönstren ligger ofta i band och har ljusa bågar av trä. Entréerna är gärna djupt indragna och markeras ibland av sluttande skärmtak. Det finns ibland också verandor täckta av skärmtak.