Stäng fönster Stockholm kn, FEBRUARIGUBBARNA 1 BREDÄNG

Klassificering: Gult

INVENTERING 1999
Inventeringsdatum: 990929

OMRÅDE
I nordvästra Bredäng, utanför den egentliga bostadsbebyggelsen, ligger denna bangolfanläggning med kiosk.

I öster gränsar området till Ålgrytevägen. I övriga väderstreck finns kuperad naturmark och gräsmattor. Under Ålgrytevägen kommer man via en gångtunnel till bostadsbebyggelsen i norra Bredäng. I anslutning till vägen ligger minigolfbanans parkeringsplats, den är placerad ett hundratal meter norr om anläggningen. Området ligger i flack terräng och omges av ett högt gunnebostängsel.

Barackbyggnaden som inrymmer minigolfbanans klubblokal, servering och kiosk ligger i områdets sydöstra del. Norr om kiosken finns två mindre förrådsbyggnader. På bangolfområdet finns dessutom två stycken mindre staketinhägnade ytor, troligen avsedda för uppställning av kafébord och dylikt. Den ena är försedd med fristående skärmtak. Marken är mestadels gräsmattebevuxen, runt banor och vid kiosken finns dock asfalterade partier. Här och var finns planteringar och parkbänkar.

· Våningar: 1.
· Tak: flackt sadeltak, betongtakpannor.
· Fasad: liggande träpanel, brunmålad
· Sockel: torpargrund.
· Fönster: enluftsfönster i svart trä, på väst- och östfasad tätt placerade, i "band".
· Entré: placerad på sydvästfasad, brun träpanel. En likadan dörr på nordöstfasad.
· Stomme: trä.
· Förändringar: ej utrett.

På den sydvästra fasaden finns en till hälften inbyggd veranda med skärmtak i korrugerad plåt.

Den ena förrådsbyggnaden har pulpettak samt fasader i brun träpanel, den andra har rödmålad träfasad med välvt tak.

Minigolfanläggningens kiosk är en typhusbyggnad från Mjöbäcks hus AB.