Stäng fönster Göteborg kn, BISKOPSGÅRDEN 56:1 BISKOPSGÅRDEN NORRA

OMRÅDE
Kyrkan ligger intill Sommarvädersgatan på östra sidan, vid infarten till Önskevädersgatans bostadsområde och ett parkeringsdäck. Ursprungligen rubricerades kyrkan som församlingshem. En gräsmatta vetter åt väster med storbarriga tallar, en ek och fyra flaggstänger. I öst är det en skogstomt med svenska tallar och en gräskulle med stensättning från bronsåldern (G 805), varifrån man har en fantastisk utsikt. Vid en liten parkering står en klockstapel från 1971 med anslagstavla. Stapeln bärs upp av fyra grova mörkbrunbetsade bjälkar och ett klockhus med träjalusi i samma färg. Vid kyrkans nordvästra sida står ett litet rött tegelhus med platt plåttak med sop- och öppet cykelrum, byggt 1986.

BYGGNADER
Kyrkan i suterräng har betongstomme med tre våningar åt vägen, två bakåt, brunrött fasadtegel och pappklätt pulpettak. Taket är i liv med fasaden runt om och i söder skjuter en rundad takdel upp över takfoten från 1986, med ett stort spröjsat lunettfönster omgärdat av röd plåt och på toppen sitter ett kors. Alldeles intill, på översta våningen, sitter ett burspråk också klätt med röd falsad plåt och två tvåluftsfönster. De bruna perspektivfönstren av trä sitter i jämna rader på fasaden. På sydgaveln leder i öst en utvändig trappa upp till översta våningen, byggd 1986, i ett hölje av stående, omålade träplank. I västra gavelhörnan löper ett fönsterparti över flera våningar och omges av rostgul plåt. Entrén finns på norra gaveln på andra våningen. Två granittrappor leder upp dit, flankerade av planteringar med barrbuskar, ölandstok med mera i brun slipers. Dörren sitter indragen i fasaden och är av trä med överljus. På översta våningen sitter över entrén en träbalkong, som har front av brun fjällpanel och smalt mellanrum till handräcket.

Våningar: 2-3, suterräng
Stomme/konstruktion: betong
Fasad: fasadtegel
Fasadfärg: brunröd
Takform: pulpettak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: burspråk, uppskjutande rundad, takdel med lunettfönster och kors, utvändig trappa, indragen entré, balkong