Stäng fönster Stockholm kn, SNIGELHUSET 6

Beskrivning
Flerbostadshus med affärslokaler, uppfört 1924. Byggnaden om två våningar med inredd vind, uppfördes ursprungligen med konsumtionsföreningens lokaler i bottenvåningen. Butiken ändrades på 1950-talet till snabbköpshall. Under 1990-talet inreddes lokalerna till banklokal, klädbutik och restaurang. Den långsträckta byggnadskroppen ligger belägen vid Alviksvägen i den centrala delen av Äppelviken. Fasaden mot gatan artikuleras av en dekorativ fris med inkomponerad text "Konsumtionsföreningen" även fasaden mot gården är smyckad med klassiska ornament. Trots lokalernas utbytta portar och delvis ändrat tak med fler takkupor har huset bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär. Den asfalterade gården ligger i anslutning till Fjärilskroken ett gemensamt gårdsrum med sandlåda, träd, gräs och bänkar. Sophus från 1996 finns på gården.