Stäng fönster Stockholm kn, KITTELFLICKAREN 5 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen består av åtta stycken välbevarad smalhus i rött tegel, uppförda i mitten på 1940-talet. Husen uppfördes ursprungligen som Barnrikehus för AB Stockholmshem. Huskropparna ligger fritt utplacerad i kuperad terräng med berg i dagen och bevarade barr- och lövträd. I kvarteret Kittelflickaren hus nummer två har tidigare funnit barnkrubba med tillhörande solaltan, vid inventering våren 2007 står lokalerna tomma. Inom anläggningen finns också flera hantverkslokaler/kontor samt en bevarad panncentralsskorsten i kvarteret käppen. Anläggningen är högt belägen i den östra delen av stadsdelen Aspudden och husen karaktäriseras av det röda teglet, enkelt utfört men med omsorg i fråga om detaljer som kommer i uttryck i mönstermurning runt fönster och utkragningar runt portar. Gavlarna pryds av lunettfönster. Markbeläggningen varierar inom området med betongplattor, asfalt, grus, samt naturmark.