Stäng fönster Stockholm kn, RÄNNILEN 19

Beskrivning
Detta är ett kontors- och affärshus på Norrmalmstorgs norra sida (Rännilen hus 1), uppfört i början 1960-talet. Fastigheten består även av en byggnad från sekelskiftet 1900 vid Mäster Samuelsgatan (Rännilen hus 2), samt av en gårdsflygel från 1980-talet; men dessa två byggnadskroppar ingår inte i denna inventering.

Trottoar mot Biblioteksgatan är lagd med grå betongplattor, mot Smålandsgatan/Norrmalmstorg mönstrade och kompletterade med friser av vit respektive svart betongsten.

Vid inventeringstillfället fanns en rad olika butiker i bottenvåningen; B. Berggren klockor, Sand, Filippa K, Marlboro Classics, Lacoste. I kontorsvåningarna var följande företag verksamma, Scandinavian Merchant Group Ryningsholm AB, Nuc Waste AB S Bjurström, Advokatfirman Bill Andreasson, Brummer & Partners kapitalförvaltning AB, Maticore Kapital AB, Företagsbyggarna AB, Proventura Ltd, Nordrum, Berggren Invest Management AB, Erlandsson Partner AB Bjunger & Erlandssson, Futuris, Nestor Venture Capital AB, Bermu AB, Ryding Carlsten Advokatbyrå AB.