Stäng fönster Stockholm kn, VÄDERKVARNEN 20

Beskrivning
Stort servicehus och äldreboende från 1978 som upptar nästan hela kvarteret Väderkvarnen. Förutom pensionärslägenheter och vårdplatser inryms även samlingssal, restaurang, bibliotek med flera tillhörande faciliteter. I bottenvåningen mot Malmskillnadsgatan finns även Fritidshemmet Tricoloren, en resebyrå samt "Stödboendet Malmskillnadsgatan 58".

Byggnadens våningshöjd är 5 eller 6 våningar, alltid med indragen takvåning. Den inre gården avskärmas från David Bagares gata av ett svart smidesstaket med grind. Gården är lagd med grå betongplattor och grått marktegel, men har också gräsytor. Buskar och träd finns i stora planteringslådor i betong eller i trä. Höga belysningsarmaturer i galvaniserat stål. Gårdens västra sida har en låg byggnadskropp med samlingssal, på dess tak finns gårdens övre nivå, i princip anordnad som den nedre. Byggnaden vetter i öster mot grannfastigheten Väderkvarnen 21 och dess gård. Öppningen mot denna gård har svart smidesstaket. Vid fasad en fris med marktegel.