Stäng fönster Stockholm kn, BRANDSTEGEN 1 HÄGERSTENS BRANDSTATION

Beskrivning
Hägerstens Brandstation som uppfördes i mitten på 1940-talet är belägen i den norra delen av stadsdelen Midsommarkransen med placering i hörnet av Bäckvägen/Tellusborgsvägen. Anläggningen består av fyra byggnadskroppar. I nära anslutning till Tellusborgsvägen ligger expeditionsbyggnaden (hus 2), sammanlänkad med huvudbyggnaden (hus 4) som är uppförd i rött tegel med skiffertak. På gården ligger övningsbyggnad och övningstorn (ursprungligen slangtorn). Sammanlänkad med övningsbyggnaden ligger personalbostäder (hus 3). Gården mellan huskropparna är delvis skyddad genom en formgjuten betongmur och nås via grindsförsedd infart. På gården finns bevarade barrträd och markbeläggningen är till stora delar asfalterad. Till bostadshuset hör en trädgårdstomt omgiven av Gunnebostaket. Anläggningen karaktäriseras av detaljrikedom i fråga om utformning och har bevarat mycket av sin ursprungliga karaktär.