Stäng fönster Stockholm kn, SCHALEN 1

Beskrivning
Före detta butiks-, daghems- och bostadshus från mitten av 1940-talet. Huset är AB Svenska bostäders första byggnad, senare övertagen av Bostadsrättsföreningen Brickbandet. Byggnaden har två våningar med källare. Byggnaden ligger intill en liten torgbildning med en park. På baksidan finns en asfalterad nedfartsramp till källaren och en mur av kvaderhuggen gråsten. Byggnadens ursprungliga karaktär har förändrats genom att butikerna ersatts med kontor. Fönstren har förminskats och bytts till bruneloxerade aluminiumfönster. På bostadsvåningen och före detta daghemsvåningen har fönstrena plåtats in. Ytterdörrarna har bytts ut till bruneloxerad aluminium och taktäckningsmaterialet till betongpannor.