Stäng fönster Stockholm kn, LAGERN 11 LAGERN 11 (DEL AV)

Beskrivning
Lagern 11 tar upp halva kvarteret och den här inventerade delen utgör mittpartiet mot Klara Norra Kyrkogata, till synes fyra fasadpartier mot gatan och en u-formad byggnadskropp som sträcker sig in i kvarteret. Byggnadskropparna mot gatan har fyra våningar till taklist och indragna takvåningar, i kvarterets innandöme uppgår våningshöjden till sju. Två portiker i norr och söder leder transporter och personbilar runt den u-formade delen. Portikerna har blå stålgrindar, mark belagd med betongsten, väggar av spritputsliknande betongelement och grått skivmaterial i taket. Betongsten ligger på den lastgata som leder runt huset och gatan kantas av buskar, prydnadsträd och rhododendron. I söder är byggnaderna länkade till 1870-talshuset längs Kungsgatan med en glasad gång i flera våningar, klädd med naturanodiserad aluminiumplåt. Även vid Klara Norra Kyrkogata är byggnaderna länkade med ett mot gården glasat trapphus med platta naturanodiserade alumniumprofiler.

Till den gård som skapas innanför u-huset leder fyra blå stålgallergrindar. Portikbyggnaden har två våningar och en utfackad undre våninjg i portiken. Gården är belagd med rött tegel i ramverk av mörkgrå betongplattor och den är ondulerad i mitten. I de fyra hörnen finns granitklot och på kullen i mitten finns en non-figurativ skulptur i konststen. Från gården och portiken når man Klara Norra Kyrkogata 29, 31 och 33. I portiken som har undertak av vitmålat trä finns cykelställ.

Komplexet har flera hyresgäster, i januari 2007 bland andra Akademikernas erkända arbetslöshetskassa och Brittiska statens turistbyrå.