Stäng fönster Krokom kn, LAXSJÖ 4:1 LAXSJÖ KYRKA

KYRKOGÅRDEN
Kyrkan ligger på en platå och kyrkogården omges i denna nivå av lövhäckar i norr och öster samt en granhäck i väster. Granhäcken är tät och mittför kyrkans västentré sitter vitmålade järngrindar fästa i höga vita putsade grindstolpar. Kyrkogården sträcker också ut sig på en lägre nivå mellan platån och vattnet i öster och söder. Den nedre delen omges också av en lövhäck i norr, öst och väst. Kyrkogården täcks av gräsytor som delas upp av raka grusgångar och smalare stenlagda gångar. Gravkvarteren avgränsas genom låga rygghäckar. I söder närmast kyrkan finns häckomgärdade gravar, en gräsbevuxen gång mellan två av kvarteren leder fram till mittportalen.

Sydväst om kyrkan står ett bårhus omgivet av grusade och häckomgärdade gravar. Byggnaden är klädd med vitmålad liggande fasad panel och täcks av ett sadeltak klätt med tegelimiterande pannplåt likt kyrkan. En grönmålad pardörr av snedställd fasad panel finns i öster krönt av en tavla med målad text; "Jesus sade "Jag är uppståndelsen och lifvet".