Stäng fönster Lund kn, HAVAMAL 5 SANKT KNUTS KYRKA

Beskrivning
Sankt Knuts kyrka har ingen kyrkogård. Kyrkotomten sträcker sig 1–2 meter från kyrkans fasad. Torgsidan är närmast kyrkan belagd med kullersten. I sydöstra hörnet växer en låg kornell och några meter norrut finns en ursparad rabatt med pelargoner och begonior. Två manshöga järnekar flankerar ingången till kyrkan. I hörnet mot gångvägen som löper längs kyrkans norra sida står en stor platan. Ytan mellan den norra fasaden och gångvägen är stenlagd med kullersten och ett antal större naturstenar. Det nordvästra hörnet markeras med ett mindre träd av exotiskt slag.
Den västra sidan avgränsas med en formklippt häck och ett träd i sydvästra hörnet. En rabatt med bland annat nypon och rosor följer kyrkans södra fasad.

Se även beskrivning av Sankt Knuts kyrkomiljö under miljöer.