Stäng fönster Göteborg kn, GÅRDSTEN 62:17 LÖVGÄRDETS KYRKA

Beskrivning
Lövgärdet är ett av de yngsta områdena från miljonprogramsperioden, stadsplanen fastställdes 1970. Niovånings punkthus dominerar stadsbilden. Väster om Lövgärdets centrum ligger flera parallella loftgångshus och i öster sträcker sig långa skivhus i nordsydlig riktning. Lövgärdets kyrka ligger i direkt anslutning till centrumanläggningen och skolan, mitt emellan norra och södra Lövgärdet. Arkitekt för centrumanläggningen där kyrkan ingår var Sidney White. Framför kyrkan i väster breder en stensatt plats ut sig med ett fåtal träd och närmast kyrkan finns en enkel plantering, platsen avgränsas av en terrasserad sluttning som för tankarna till en amfiteater.
På platsen står en fristående klockstapel uppförd av brun- och vitmålad träpanel som en kubisk låda på smäckra ben.
Kyrkan är sammanbyggd med församlingshemmet och uppfördes i en L - formad byggnadskropp i en våning. I nordöstra hörnet av byggnaden reser sig kyrkorummet som en högre byggnadsdel. Byggnaden är spritputsad upp till fönstrens överkant och däröver är byggnaden aluminiumklädd och har papptäckt tak med dolt takfall. På senare tid hyr kyrkan ut lokaler i byggnadens södra del till Hyresgästföreningen.