Stäng fönster Göteborg kn, KROKSLÄTT 147:1 BURÅSKYRKAN

Beskrivning
Anläggningen består av kyrkan, sammanbyggd med församlingslokaler, och en kyrkotomt. Buråskyrkan ligger i ett mindre parkområde i stadsmiljö, i ett område som främst är bebyggt med flerfamiljshus i 3 - 5 våningar. Närmast väster om kyrkan ligger ett äldreboende, i sydost ett daghem.

Anläggningen är sammansatt av flera klossliknande byggnadskroppar, varav själva kyrkorummet utgör den mest dominerande. Exteriören är klädd med fasadtegel, takfallen är dolda. Vid kyrkans södra hörn står det resliga klocktornet som kröns av ett smäckert kors.

Kyrkan ligger på en liten kulle och KYRKOTOMTEN sluttar kraftigt åt nordost. Kyrkoanläggningen är uppförd med en suterrängvåning i detta väderstreck. Sydväst om entrén finns en större öppen yta, till största delen asfalterad men lagd med betongplattor närmast kyrkans fasader. Från denna yta och åt nordväst leder en trappa av plattor i gjuten betong. Närmare kyrkans norra hörn leder en asfalterad gång fram till entrén i suterrängvåningen och vidare in i parken.

VEGETATIONEN runt kyrkan består av öppna gräsytor, buskplanteringar, mycket vintergröna växter och några större barrträd. I sänkan nordost om kyrkan tar parkområdet vid med uppvuxna lövträd.

FÖRSAMLINGSLOKALERNA ligger i suterrängvåningen. De inrymmer samlingssal, pentry, kontorsrum m.m. De har separata ingångar från nordväst och sydost men är också sammanbundna med kyrksalen via en invändig trappa i byggnadens nordvästra del. Fönstersättningen i församlingslokalerna och kontorsdelen är utförd som sammanhängande fönsterband och på så sätt skiljer den sig från kyrkorummet, som har rumshöga fönsterpartier, och vapenhuset där fönstren ej är sammanbundna i band.